23 november 2021

Emelie

Laboratory Engineer

Berätta om dig själv, Emelie! Vem är du?

Om du frågar mig var jag kommer ifrån kommer jag att fråga dig om du vill ha den korta eller långa historien, här får du mitt-i-mellan-historien! Som tonåring flyttade jag tillbaka till Sverige och gick på gymnasiet i Stockholm, innan det hade jag bott i 5 andra länder och gått på internationella skolor. Det gav mig en daglig multikulturell upplevelse, och idag känns det som att en del av mig kommer från varje ställe jag bott på! Efter gymnasiet arbetade jag en tid i Uppsala innan jag flyttade till Umeå för att ta Biomedicinkandidaten. I Umeå blev jag väldigt engagerad i medicinskakåren och arbetade ofta som kvällschef på kårhuset. Efter de tre åren i Umeå, flyttade jag tillbaka till Uppsala för att ta masterexamen inom infektionsbiologi och under studietiden deltog i en global syntetisk biologi-tävling iGEM, där vi var ett lag med flera studenter från Uppsala universitet som jobbade på att skapa en biosensor för analytisk detektion!

Som person är jag glad, entusiastisk, och strävar efter att få dig att skratta med mig! Jag gillar även att spendera tid ute i naturen, kanske ta en Instagram-värdig bild eller två Bland det mysigaste som finns är att spendera tid med familj och vänner med ett brädspel och tapas!

Varför valde du att börja jobba som Life Science Consultant?

Det kändes som ett naturligt första steg i karriären inom Life Science! Jag ser fram emot att utmanas och att äntligen få använda allt som jag har slitit för under studietiden. Det blir så klart jättekul att få träffa och lära sig av andra experter inom olika områden också, som har en massa olika erfarenheter!

Vad är det för projekt som du kommer att jobba med?

Jag kommer att arbeta som laboratorieingenjör inom produktion (Research & Development) på ett läkemedelsföretag, och kommer bland annat arbeta med datagranskning och laborativt arbete!

Vad motiverar dig till att jobba inom just Life Science-industrin?

Det är en bransch som är i ständig utveckling och det finns oändliga möjligheter med vad man kan jobba med för projekt. Det betyder att man själv också måste utvecklas och det är en utmaning jag drivs av! Sedan är det så klart häftigt att jobba med något som kanske direkt kan förbättra andras livskvalité och hälsa!