28 september 2021

Jacob

QC Microbiologist

En kort presentation om dig själv! Vem är du Jacob?

Jag är 29 år gammal och uppvuxen i norra Stockholm. Jag har precis blivit klar med min civilingenjörsutbildning i bioteknik med master i medicinsk bioteknik. Efter gymnasiet tog jag ett plugguppehåll på fem år för att få arbetslivserfarenhet och pinpointa vad jag ville bli när jag blev stor (eller större). Under de fem åren efter gymnasiet jobbade jag med diverse olika typer av arbeten, allt från telefonförsäljning till lagerarbete till gymnastiktränare. Jag tillbringade även ett år i Australien för att känna på hur det kändes att leva och jobba i ett annat land. Jag har alltid varit intresserad av biologi, djur och natur, och även att förstå hur saker fungerar och hänger ihop, men det var i Australien som jag insåg att bioteknik var det som mest låg i linje med mina intressen.

Som person är jag positiv, glad och tar det mesta med en klackspark. Jag gillar ärlighet, öppenhet och folk som kan bjuda på sig själva och inte tar saker för på stort allvar. På fritiden gör jag allt från att ligga i soffan och slökolla på en serie, till att vara ute i skogen och spela frisbeegolf. Jag gillar också att hänga med vänner och familj.

Som jag nämnde tidigare så har jag en masterexamen i medicinsk bioteknik från KTH. Under skoltiden var jag även engagerad i sektionslivet (kåren), där jag var med i flertalet organ (sektioner) på Kemisektionen. Bland annat Klubbmästeriet, valberedningen, fadder för nyantagna, idrottsnämnden samt som preppkurslärare. Har även arbetat som labbassistent i kurser inom molekylär enzymologi och biokatalys.

Varför valde du att börja jobba som Life Science Consultant?

Jag ville börja jobba som Life Science Consultant eftersom jag tror att det ger bra möjligheter för att få en bredd inom Life Sciences, där man får testa på flera olika projekt för att kunna upptäcka vad man verkligen brinner för och dessutom skaffa erfarenheter inom flera olika områden. Jag hade även hört gott om Agap2 från tidigare anställda så det var ju självklart ett plus i kanten. Jag tycker det ska bli kul att äntligen få ge sig ut i arbetslivet och få applicera det jag har lärt mig under utbildningen. Det ska även bli roligt att få komma in djupare i Life Science branschen och få se hur saker går till ”bakom kulisserna” på stora läkemedelsföretag. Jag ser även fram emot att få lära mig en massa nya saker och ständigt utöka mina kunskaper, erfarenheter och kontakter.

Hur har din första tid på agap2 Sweden varit, vad är ditt första intryck och vad har du fått göra såhär långt?

Min första tid har varit väldigt rolig. Jag har fått förbereda en presentation, sitta med på intervjuer och sourcat nya kandidater för intervjuer. Jag har även läst en del dokument och haft det väldigt rolig på kontoret med Christian, Sophia, Andre och Luise! 

Vad är det för projekt som du kommer att jobba med?

Jag kommer att jobba inom QC med biokemiska analyser av olika slag. Ta prover från produktionen och sedan analysera dessa. Sedan kommer jag även ha ett sidoprojekt som är till för att kunna optimera olika miljöaspekter på siten.

Varför vill du jobba inom Life Science?

Jag har, som jag nämnde tidigare, alltid tyckt om biologi, djur och natur. Under min uppväxt har jag velat bli både läkare och veterinär, men insåg sedan att Life Sciences var rätt för mig. Man får en mycket mer grundlig förståelse för hur biologiska system fungerar i grunden och vad det är som gör så att liv kan utvecklas och fortlöpa.