3 februari 2020

Mandy

Mandy är konsult på agap2 Stockholm som laboratorieingenjör. Hon berättar om sin första arbetsperiod på agap2.

En kort presentation om dig själv! Vem är du? 

Mitt namn är Mandy Do och jag är född och uppvuxen i Malmö. Jag tog en mastersexamen i molekylärbiologi från Lunds universitet vid 2019 och flyttade kort därefter till Stockholm för nya utmaningar. Jag är matintresserad, gillar att hänga med mina kompisar och att resa!

Vad betyder konsultrollen för dig, varför valde du just den rollen?

För mig lockade konsultrollen för att man får möjlighet att utveckla sin kompetens inom olika områden och sätta sig in i olika roller. Man lär sig så mycket om rollen/arbetet, hur Life science industrin fungerar, att vara flexibel och kunna sätta sig in i ett nytt projekt men även mycket om sig själv. Som nyexad är det inte alltid lätt att veta exakt vad man vill göra och därför kände jag att konsultrollen passade bra. Jag längtade efter att bli inkastad i ett projekt och få komma igång på riktigt!

Hur är det att jobba hos agap2 Sweden, vad tycker du kännetecknar agap2 Sweden?

Jag har haft det jättebra och framförallt väldigt roligt med Agap2! Jag har varit konsult på Agap2 i snart 1 år och under den tiden har jag jobbat med otroligt engagerade och drivna kollegor vilket har varit väldigt inspirerande. Det är otroligt roligt att se att vi växer så fort och jag är stolt över att få vara med och bygga verksamheten.

Hur var den första perioden på agap2?

Jättebra! Jag blev snabbt en del av teamet och fick ta del av deras rutiner. På kontoret jobbar vi ständigt med att etablera och utveckla företaget i Sverige. Innan mitt projekt började fick jag följa med på kundmöten och fick lära mig om affärsutveckling vilket var nytt för mig och något jag tyckte var väldigt kul. Jag stöttade även rekryteringen av nya konsulter samt arbetade med interna projekt och tog online-kurser för att vidareutbilda mig. Jag fick verkligen en chans att utforska verksamheten ur ett nytt perspektiv vilket var lärorikt och kul.

Nuvarande projekt

Jag började mitt första projekt hos en kund i Uppsala i november där jag ingår i utvecklingsteamet. Jag arbetar med processkarakteriesering vilket innebär mycket laborativt arbete. Arbetsmiljön är dynamisk och man lär sig nya saker varje dag!

Varför valde du agap2?

Jag valde agap2 för att det kändes rätt. De har varit väldigt välkommande och engagerade så jag kände mig genast som en del av teamet. Det har även varit spännande att få vara med i en start-up och göra skillnad.