13 oktober 2021

Maxine

Laboratory Engineer

Vem är du, Maxine?

Jag heter Maxine Gripberg och är en glad och social 25-åring som är uppväxt i Stockholm. På fritiden tycker jag om att laga mat med vänner och att gå långa promenader med min familjehund Sydney. På gymnasiet gick jag naturvetenskapsprogrammet och tyckte det var roligt med biologi, kemi och matematik och därför var det självklart för mig att välja att studera till Civilingenjör inom Bioteknik. Eftersom jag har familj i Skåne och ville uppleva en ny stad flyttade jag ner till Lund och började studera på Lunds Tekniska Högskola. Efter tre år på utbildningen fick jag möjligheten att åka på utbyte och uppfylla en av mina drömmar om att studera i Kalifornien. För mig har det alltid varit viktigt att kunna göra skillnad för människors hälsa i framtiden, och därför valde jag att specialisera mig på läkemedel dem sista två åren.

Under mitt sista år på Civilingenjörsutbildningen skrev jag mitt examensarbete i Berlin och arbetade med optimeringsmetoder för uttryck, isolering och analys av ett membranprotein från influensa A virus. Det jag tyckte var roligast med detta arbete var att få jobba självständigt i labb och att få bidra med värdefulla insikter för framtida forskning kring antivirala läkemedel.

Efter 9 månader i Berlin ville jag flytta tillbaka till Stockholm igen för att vara närmare familj och vänner.

 

Varför valde du att börja jobba som Life Science Consultant?

Jag valde att börja jobba som Life Science Consultant eftersom det gav mig möjligheten att få en inblick i hur det är att jobba inom Life Science-industrin och att få testa på olika arbetsuppgifter hos olika företag. För mig var det också viktigt att få jobba med något som kan hjälpa till med utvecklingen av nya läkemedel och göra skillnad för människors hälsa.

 

Hur har din första tid på agap2 Sweden varit?

Mitt första intryck av agap2 började redan innan jag blev anställd. En av mina närmaste vänner började jobba hos agap2 och berättade om hur roligt hon tyckte det var att jobba som konsult och hur fantastisk agap2 var som arbetsgivare. Nu efter min första tid på agap2 kan jag inget annat än hålla med min vän och nya kollega! Det som utmärker agap2 som arbetsgivare är att alla är extremt trevliga och personliga. Som konsult känner jag att man får mycket stöd från både konsultchefen och kollegor, och att man är en betydelsefull del av teamet.

 

Vad är det för projekt som du kommer att jobba med?

Jag kommer att börja jobba inom en R&D-grupp som jobbar med HPLC-kolumner. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att jobba med olika typer av packningsmaterial för kolumnerna, utveckla skräddarsydda kolumner för kunder och presentera och dokumentera mitt arbete.