17 september 2020

Sara

Sara jobbar som konsult på agap2 Stockholm, här berättar hon om sina erfarenheter på agap2.

En kort presentation om dig själv! Vem är du?

Mitt namn är Sara Hugner. Jag är 23 år och från Stockholm. Jag tog min civilingenjörsexamen i bioteknik på Lunds Universitet där jag även skrev mitt examensarbete inom tillämpad biokemi. Som person är jag tävlingsinriktad, driven och jag älskar att lära mig nya saker!

Vad betyder konsultrollen för dig, varför valde du just den rollen?

Konsultrollen var väldigt attraktiv för mig som nyexad ingenjör för att man får möjligheten att prova på många olika områden inom life science industrin. Att vara konsult kändes som ett utmärkt sätt att inte bara bredda min egen kompetens, men även att utforska allt som life science har att erbjuda.

Hur har din första tid på agap2 Sweden varit, vad har du fått göra?

Jag har haft det jättebra! agap2 teamet har varit så trevliga och välkomnande sen första dagen jag började. Innan mitt projekt börjar har jag fått ta del av det interna arbetet för att utveckla företaget i Sverige. Jag har suttit med på kundmöten och fått se hur vi arbetar för att bredda vårt nätverk och hitta uppdrag åt våra konsulter. Jag har jobbat med interna projekt och tagit online-kurser för att utveckla min kunskap. Jag har även fått ta del av rekryteringen av nya konsulter, vilket jag har tyckt varit väldigt spännande!

Hur är det att jobba hos agap2 Sweden, vad tycker du kännetecknar företaget?

Det starkaste intrycket jag har fått av agap2 är hur engagerade och drivna alla är som arbetar här. Mina kollegor på kontoret arbetar hårt för att hitta uppdrag som passar mig och mina intressen bra. Jag trivs otroligt bra på agap2 redan och ser fram emot att utvecklas tillsammans med företaget.

Vad är det för projekt som du kommer att jobba med?

Jag ska börja på ett lite mindre bioteknikföretag i Uppsala som ska öppna upp ett nytt labb för att expandera sin verksamhet. Jag kommer att ha olika laborativa arbetsuppgifter och kommer även att sköta deras automatiserade processer.