Våra initiativ för företagets sociala ansvar

Ett åtagande för dagligt bruk

VÅRA INITIATIV FÖR FÖRETAGENS SOCIALA ANSVAR

Avfallsåtervinning med ELISE

Flera kontor i koncernen har anförtrott Elise-nätverket återvinning av deras avfallspapper. Elise är en specialist inom insamling, sortering och återanvändning av kontorsavfall och utmärker sig genom sin policy att anställa funktionshindrade och marginaliserade personer.

agap2_rse_elise

agap2_rse_pieces-jaunes

Insamlingar och donationer

agap2 mobiliserar sina arbetsgrupper. Under ett antal år har agap2:s anställda vidtagit åtgärder på lokal nivå med matinsamling, små utbyteskampanjer och leksaksinsamlingar i ett enda syfte: solidaritet.

Stödja moderna konstnärer

agap2 stöder kreativa konstnärer i deras kreativa verksamhet. Det är inte endast en stödåtgärd utan agap2:s anda får också sitt uttryck genom dessa konstverk. ett öppet sinne, nyfikenhet och utbyte. Det är ett innovativt sätt att främja människors kreativa uttryck genom dagligen att ställa ut konstverk för alla.

Läs mer om agap2:s åtaganden

agap2_rse_art_contemporain

agap2_rse_innovation_esstin

Stödja innovativa projekt

agap2 har sedan maj 2016 varit partner med Eco Motion Team, en grupp studenter från Ecole Supérieure des Sciences et Technologies de Nancy (ESSTIN), som deltar i Shell Eco-Marathon Europe varje år.
Denna tävling utmanar studenter att konstruera, bygga och köra fordon som är så energieffektiva som möjligt. Under en period av flera dagar har lagen i uppgift att åka så långt som möjligt med så lite bränsle som möjligt.

 Läs mer om Eco Motion Team 

Springa för en god sak

Roche Children’s Walk anordnas av läkemedelskoncernen Roche och samlar tiotusentals anställda från mer än 1000 Roche-platser i världen varje år. Loppet hålls för att samla in donationer till behövande barn. agap2 Schweiz deltar!

J.P. Morgan Corporate Challenge är ett lopp som anordnas för företag och organisationer i hela världen. Detta välgörenhetslopp möjliggör utveckling av idrottsprojekt för unga funktionsnedsatta människor. Bra gjort av agap2 Frankfurt för deltagandet!

agap2_rse_course_jpmorgan